Sztárok

Ő volt Mr. Darcy szépséges szerelme a Büszkeség és balítéletben: ennyit változott napjainkra a karaktert alakító színésznő

Jennifer Ehle neve a legtöbbek számára a Büszkeség és balítélet című minisorozatból lehet ismerős, melyben az ikonikus karakter, Elizabeth Bennet megformálójaként tűnt fel.

Akkor és most

A Büszkeség és balítélet egy 1995-ben bemutatott angol mini televíziós sorozat, melyet Jane Austen 1813-ban publikált azonos című regénye alapján készült el. A XIX. század elején játszódó széria Mr. és Mrs. Bennet öt hajadon lányának történetét meséli el, miután a gazdag és ezáltal remek férjjelöltnek számító Mr. Bingley és öntudatos barátja, Mr. Darcy a szomszédságukba költözik. Az Elizabeth Bennettet alakító színésznő, Jennifer Ehle tökéletes választásnak bizonyult a szerepre, játékával pedig nemcsak a közönséget, hanem a szakmát is sikerült meghódítania – mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a kritikusok által is elismert produkció több elismerésben is részesült, beleértve a BAFTA-díjat, melyet Jennifer vehetett át a Legjobb színésznő kategóriában. Tehetsége mellett bájos, természetesen szépségével is felhívta magára a figyelmet, s noha ma már bőven az ötvenes éveiben jár, kisugárzása még mindig a régi, ráadásul ha akarná, simán letagadhatna jó pár évet. Galériánkban megmutatjuk, milyen remek formában van ma a híresség:

Az 1995-ben bemutatott Büszkeség és balítélet című minisorozat Mr. Darcyját a sármos Colin Firth alakította, míg Elizabeth Bennet megszemélyesítője a gyönyörű Jennifer Ehle volt.
Kattints a további képekért!

A szexuális forradalom és a vietnami háború idején született Hair című musical pillanatok alatt meghódította a világot, így előre borítékolva volt, hogy megkapja a maga filmváltozatát, melyben a tavaly elhunyt Treat Williams mellett John Savage is főszerepet kapott. Vajon mi történt az elmúlt évtizedekben a színésszel?

Leadfotó: Mark Lawrence/TV Times via Getty Images

Forrás: filmezzunk.hu

Oldalak

Sztárok
Home&Design
Jaipurtól Whistlerig, íme nyolc rendkívüli, díjnyertes ház, amelyek nemcsak gyönyörűek, de még az energiafogyasztásuk is minimális.
Lifestyle
Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!
Lifestyle
Nem könnyű feladat megszabadulni a makacs hasi zsírtól, azonban van egy egyszerű módja annak, hogy felgyorsítsuk a folyamatot és akár néhány nap alatt változást tapasztaljunk.