Sztárok

Meseszép volt fiatalon a Dallas Ellie Ewing-je: ritkán látott fotókon a bájos színésznő, aki egyetlen pillantással meghódította a férfiszíveket

Mind emlékszünk a Dallas című televíziós filmsorozatra, amely egy texasi olajmágnás család, a Ewing família, köztük Ellie hétköznapjait követi nyomon. A karaktert alakító színésznő, Barbara Bel Geddes 56 éves volt, amikor megkapta a szerepet, s a legtöbben máig így emlékszünk rá, pedig számos más alakítás is fűződik a nevéhez.

Bájos és sikeres volt

Barbara Bel Geddes 1978 és 1991 között alakította a texasi olajbárók, a Ewing család mátriárkáját: ezért a szerepéért 1980-ban Emmy-díjat kapott és ezzel mind a mai napig az egyetlen színésznő, akit egy esti televíziós szappanopera sztárjaként tüntettek ki ezzel a díjjal. "Ő volt a Dallas sziklája. Nagyon kedves asszony volt, csodálatos színésznő, bizonyos értelemben ő volt az a kötőanyag, aki az egészet összetartotta" - mondta róla Larry Hagman, a sorozat nem kevésbé népszerű, de a filmben gyűlölt Jockey-ja. Bel Geddes beleélési képességére jellemző, hogy úgy élte meg filmbeli férje, Jim Davis 1981-ben bekövetkezett halálát, mint igazi párjának kilenc évvel korábbi eltávozását. Bel Geddes már félig-meddig visszavonult akkor, amikor felkérték Miss Ellie szerepére, és nagy színházi, valamint filmes sikerek voltak mögötte – fiatalon ráadásul nemcsak sikeres, de mesébe illően bájos is volt, szépségével pedig pillanatok alatt levette a lábáról a férfiakat. Galériánkban megmutatjuk, milyen gyönyörű volt karrierje kezdetén Barbara Bel Geddes:

A színésznő 1945-ben, alig 23 évesen debütált a Broadwayn, és mindjárt megkapta a New York-i drámakritikusok díját a Mélyek a gyökerek című darabban nyújtott alakításáért. Ezután hamar elcsábította a film, majd 1946-ban az RKO céghez szerződött.
Kattints a további képekért!

Linda Ann Grayt rendezőként, producerként és modellként is ismerheti a világ, a legtöbben mégis Samantha Ewingként emlegetik a mai napig az immáron 81 éves színésznőt.

Leadfotó: CBS Photo Archive/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!
Lifestyle
Kellemetlen, de szükségszerűnek ítélt újításokkal fogja borzolni a kedélyeket a népszerű közösségi médiás platform.