Sztárok

Ki léphet Haumann Péter örökébe? Öt művész, aki nagyon megérdemelné a Nemzet Színésze kitüntetést

A nagyszerű magyar színművész, Haumann Péter május végén hunyt el, és - az immáron két évtizedes tradíciónak megfelelően - a Nemzet Színészei hamarosan megválasztják az utódját. Ki lenne a legalkalmasabb arra, hogy átvegye a stafétabotot a néhai színésznagyságtól?

Elbúcsúztatták a Kossuth-díjas színészkiválóságot

Május végén a hazai színház- és filmrajongók megrendülten fogadták a szomorú hírt: nyolcvanegy éves korában, hosszú betegeskedést követően elhunyt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már korábban visszavonult a színpadtól, és az elmúlt időszakban a nyilvánosságtól elvonultan élt, de a nagyközönségben fel sem merült, hogy kedvencük súlyos beteg lenne. Utolsó nyilatkozataiban utalt rá, hogy bár kerek, lezárt egésznek tekinti a pályáját, és nincs oka különösebb panaszra, a Katona József Színháznál eltöltött utolsó évek alatt mellőzöttnek érezte magát. Utoljára a Madách Színház ikonikus produkciója, a Macskák 1500. jubileumi előadásában láthatta a közönség: ismét eljátszotta Tust, a kiöregedett színházi macskát.

Haumann Pétert június 17-én pénteken helyezték örök nyugalomra Budapesten, a Farkasréti temetőben. Búcsúztatásán a magyar színházi világ jeles személyiségei vettek részt: jelen volt Molnár Piroska, Rudolf Péter, Almási Éva, Balázsovits Edit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Tordy Géza és sokan mások.

Az immáron két évtizedes tradíciónak megfelelően hamarosan új tagot választanak maguk közé a Nemzet Színészei. Rövidesen ki is derül majd, ki örökli a rangos kitüntetést Haumann Pétertől. Mostani összeállításunkban öt olyan színművészt mutatunk be, akik kivétel nélkül rászolgálnának arra, hogy az előkelő társaság tagjává avanzsáljanak.

A folytatáshoz böngészd végig galériánkat!

Szilágyi Tibor az egyik legkedveltebb és legtehetségesebb idős színészünk. Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, aki csaknem hatvan évet töltött el a pályán, és Shakespeare-től Tennessee Williamsen át egészen Németh Lászlóig a drámairodalom seregnyi hősét formálta meg átütő sikerrel. Sokszor rendezett is (például Veszprémben és Sopronban), de rengeteg mozifilmben is láthattuk, sőt mi több, ő Jean Reno állandó magyar hangja. Ha valaki, hát ő igazán rászolgálna a Nemzet Színésze címre.
Kattints a további képekért!

Noha a Titanic című film történelmileg hitelesen mutatja be a legendás luxushajó tragédiáját, vannak bizonyos részletek, melyeket a drámai hatás kedvéért elferdítettek az alkotók.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Azt már tudjuk, hogy G.w.M gyermekei számára is szeretné átadni a roma kultúrát, mivel otthon is előtérbe helyezik ezeket.
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.