A nagyi kedvenc levesbetétje: Így készül az igazi májgaluska – Recept
A tökéletes és elronthatatlan galuska, ami feldobja a legegyszerűbb zöldséglevest is.
Zöldséges májgaluska leves
A májgaluska hozzávalói:
- 20 dkg sertésmáj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
- petrezselyemlevél
- majoránna
- só, bors
A májgaluska elkészítése:
A felaprított hagymát és petrezselymet a zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ledarált májat, a vízben áztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét, ezután pedig sóval, borssal és majoránnával ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáütjük a tojást, és beleszórjuk a zsemlemorzsát, valamint a lisztet, majd jól összedolgozzuk az egészet. Kisméretű galuskákat szaggatunk belőle a levesbe, és 4-5 perc alatt készre főzzük.
A leves hozzávalói:
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db kis karalábé
- 15 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db húsleveskocka
- só, bors
A leves elkészítése:
A megtisztított zöldségeket azonos méretű kockákra, karikákra vágunk, majd egy lábasban olajat forrósítunk, amin megpároljuk az összes, sóval és borssal ízesített zöldséget fedő alatt. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, felöntjük annyi vízzel, hogy egy tartalmas levest kapjunk. Ezután beledobjuk a leveskockákat, és az egészet felforraljuk. A gyöngyöző levesbe szaggatjuk a májgaluskákat, ami pár perc alatt puhára puhul és elkészül.