Ismered a villámgyors málnalekvár receptjét? Most megmutatjuk

Még tartósítószer sincs benne!

Málnalekvár

Hozzávalók:

  • 1,5 kg málna
  • 30-50 dkg cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A málnát alaposan megmossuk, majd egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. Ha szeretnénk, össze is törhetjük, de a gyümölcs a hő hatására egyébként is hamar szétesik. A cukorral együtt alacsony lángon főzni kezdjük, forrástól számítva – állandó kevergetés mellett – még kb. 5-10 percig főzzük. Tűzforrón az alaposan kifertőtlenített üvegekbe kanalazzuk, erősen lezárjuk a tetejét, majd a feje tetejére állítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Fotók: 123rf.com

Lekváros finomságok receptjeiért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!