Villámgyors kenyérfeltétek – ha váratlanul bejelentkeznek a vendégek
Fél óra is elég arra, hogy akár mind az 5 krémet elkészítsd.
Citromos tonhalkrém
Hozzávalók:
- 2 doboz natúr tonhalkrém
- 2 púpozott kk vaj
- 1 kk mustár
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- snidling
- fél citrom leve
Elkészítés:
A konzerv halat egy tálkába tesszük és villával finomra törjük. Hozzákeverjük a vajat, a mustárt, majd beleszórjuk az apróra vágott snidlinget és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, a végén pedig alaposan átkeverjük. Készíts hozzá pirítóst!
Köményes körözött
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- fűszerkömény
Elkészítés:
A túrót villával szétnyomkodjuk és eldolgozzuk vele a tejfölt. Ezután beletesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát is, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint köménnyel fűszerezzük.
Snidlinges sajtkrém
Hozzávalók:
- 10 dkg krémsajt
- 2 ek natúr joghurt
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- snidling
- só
- bors
Elkészítés:
Kikeverjük sajtot a joghurttal, belenyomjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott snidlinget. Sózzuk, borozzuk, még egyszer összekeverjük és már akár kenhetjük is a kenyérre.