Tört krumpli krémleves szalonnával és sajttal készítve

Ez a forró leves mindenkit átmelegít ezeken a borús őszi napokon.

Tört krumpli krémleves szalonnával és sajttal

Ebben a hűvös, szomorú időben mindenkinek jól esnek a krémes lágy ízek ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 4 szelet szalonna
  • 4 evőkanál sótlan vaj
  • 1/3 csésze liszt
  • 4 csésze tej
  • 1/2 csésze trappista sajt
  • Só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3-4 evőkanál apróra vágott zöldhagyma

Elkészítés

1. Szurkáld össze az egészben hagyott nyers burgonyákat és egy hőálló tálban mindet tedd mikróba 12-15 percre. Miután kivetted hagyd, hogy kihűljenek, majd húzd le a héjukat. A "pucér" krumplikat ezután egy villával törd össze alaposan.

2. Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott szalonnákat. Közben egy nagyobb lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a lisztet és keverd, amíg sima és könnyű aranyszínű nem lesz, körülbelül 2 percig. Lassan habverővel adagold hozzá a tejet, majd folytonos kevergetés mellett forrald fel az egészet.

3. Keverd hozzá a lereszelt sajtot, a burgonyát és ízesítsd sóval, borssal. Sűrű kevergetés közben forrald, amíg a sajt meg nem olvad. Ellenőrizd a fűszerezést, most, hogy már összeforrtak az ízek és szükség esetén adj hozzá további fűszert. Forrón tálald, mindegyik adagot szalonnával és apróra vágott zöldhagymával megszórva.

Ha a leves mellé még keresnél egy egyszerű főfogást is, kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!