Ha egy kicsit kiszakadnál a konyhából - A privát séf is erre a helyre szavaz

Nincs kedved főzni, de ötleted sincs, hol ehetnél valami igazán finomat? Az Ízes élet privát séfje, Marton Adrienn szívesen próbál ki jobbnál-jobb éttermeket kedvesével és gyermekeivel, ha ideje engedi. Akadnak azonban kivételes gyöngyszemek is a listán, amiknek Adrienn kiemelt figyelmet szentel. (x)

Mi alapján szoktál éttermet választani?

A sok forgatás miatt, nem mindig marad időm rá, hogy otthon főzek, de ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Az idő hiányában alkalmanként kipróbálok új éttermeket, amik közül akadnak kedvenceim is. Hogy mikor, mi alapján választok, az sokmindenen múlik. Fontos számomra, hogy az ételek friss és minőségi alapanyagokból készüljenek. Az étkezés nekem egy rituálé, így előnyben részesítem azokat a helyeket, ahol távol a város zajától, de mégis központi helyen ebédelhetek, nyugodt körülmények között.

Általában egyedül jársz éttermekbe vagy szívesebben mész társasággal?

Ez attól, függ. Sokszor szervezek munkamegbeszélést vagy baráti találkozókat is a hétköznapokon, de van, hogy egyedül is betérek egy-egy reggelire vagy ebédre. Legszívesebben persze a családommal megyek, mert az egészséges, változatos táplálkozáson kívül, fontosnak tartom, hogy minőségi időt töltsünk együtt, és azt is, hogy a gyermekeim ne mindig otthon és ne csak, és kizárólag az én főztömet egyék. Szeretném, ha szélesedne a látókörük.

Hol voltatok legutóbb a családoddal?

Meséltem már, hogy vannak kiemelt helyek ahová mindig visszatérünk a férjemmel és a gyerekekkel. Hogy hol ebédeljünk, vagy vacsorázzunk, az szinte mindig közös döntés, de persze előfordul, hogy Edvin meglep valamivel. Legutóbb például a Mom Leroy Bistroba mentünk, ami éppen most ünnepeli 10. születésnapját, mégpedig tíz napon keresztül.

Ezek szerint ugyanaz az ízlésetek?

Egyáltalán nem! Nagyon változó nálunk, hogy ki mit szeret. Pontosan ezért járunk ide, mert itt a hagyományos konyha mellett jelen vannak a távol-keleti, amerikai, valamint a mexikói ízek is. Tehát mindenki számára akad kedvenc a repertoárból. A Mom Leroy Bistro saját thai és japán konyhát is üzemeltet, aminek köszönhetően különleges sushi falatokat és Leroy köntösbe bújtatott klasszikus wok ételeket is megkóstoltunk. Nagy újítás a korábban nyílt Leroy éttermekhez képest egyébként, hogy itt a klasszikus ebédmenü mellett saját business menü ajánlatot is kipróbálhatunk.

Szakmai szempontból mely ételkreációkat találtad a legizgalmasabbnak?

Az étterem most lett 10 éves, így egy különeges TOP 10 Chef ajánlattal készült a vendégeknek, így nekünk is. A menüt Zorván Róbert séf és csapata kreációi alkották. Ebben többek között olyan ínyencségek sorakoztak fel, mint a Bistro Speciál Tekercs, ami az én egyik kedvencem is lett, vagy a Roston Sült Teriyaki Lazac steak gyömbéres zöldspárgával vagy például amit a gyerekek is imádtak az a Maláj tészta volt Chilis csirkével. A főételeket pedig a bisztró legkedveltebb desszertje, a Vanília fagylaltos, mandulás brownie tette teljessé.

Születésnapi partyra is készültök?

Igen, hiszen a 10 napos ünneplés megkoronázásaképp szeptember 29-én, este a Mom Leroy az elmúlt évtized legjobb partijainak hangulatát fogja feleleveníteni. De ígérem, hogy majd arról is beszámolok!

A cikkhez tartozó galéria: 

Szólj hozzá Te is!