A tökéletes rántott hús 5 titka – Így süsd a csirkét, hogy omlós és ropogós legyen
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/rantott_hus_123rf_lead_0.jpg?itok=k7o5VF2V)
Rántott húst bármelyik kifőzdében vagy étteremben ehetünk, legtöbbször azonban ezek meg sem közelítik a házilag készített verziót. A tökéletes rántott csirkemellhez érdemes 5 dologra külön odafigyelni: előzetes pácolás, megfelelő klopfolás, nem túl forró bő olaj, fedő alatt sütés és megfelelő csepegtetés. Mutatjuk, hogyan csináld.
A tökéletes rántott csirkemell
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- tej az áztatáshoz
- 1 bögre liszt
- 3 db tojás
- 1 bögre zsemlemorzsa
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A hússzeleteket egy kicsit klopfoljuk ki – nem kell hozzá feltétlenül húsklopfoló, elég, ha az öklünkkel ütögetjük a húst, de figyeljünk arra, hogy ne klopfoljuk túl vékonyra.
- A kiklopfolt húst sütés előtt 1-2 órával sózzuk meg, majd áztassuk hideg tejbe (ízlés szerint zúzott fokhagymát is adhatunk hozzá).
- A panírozást a klasszikus módon végezzük el – a húst mártsuk először átszitált lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
- A bepanírozott hússzeleteket helyezzük a felmelegített bő olajba (figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró), fedő alatt süssük 5 percig. Ezt követően fordítsuk meg és innentől fedő nélkül süssük további 5 percig a másik oldalát.
- A kisült húsokat ne papírtörlőre helyezzük, hanem sütőrácson csepegtessük le róluk a felesleges olajat – így a húsok megmaradnak frissnek és ropogósnak.
- Tálaljuk hasábburgonyával, burgonyapürével, esetleg rizzsel.