A tökéletes rántott hús 5 titka – Így süsd a csirkét, hogy omlós és ropogós legyen

Rántott húst bármelyik kifőzdében vagy étteremben ehetünk, legtöbbször azonban ezek meg sem közelítik a házilag készített verziót. A tökéletes rántott csirkemellhez érdemes 5 dologra külön odafigyelni: előzetes pácolás, megfelelő klopfolás, nem túl forró bő olaj, fedő alatt sütés és megfelelő csepegtetés. Mutatjuk, hogyan csináld.

A tökéletes rántott csirkemell

A tökéletes rántott hús omlós és ropogós

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell
  • tej az áztatáshoz
  • 1 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A hússzeleteket egy kicsit klopfoljuk ki – nem kell hozzá feltétlenül húsklopfoló, elég, ha az öklünkkel ütögetjük a húst, de figyeljünk arra, hogy ne klopfoljuk túl vékonyra.
  2. A kiklopfolt húst sütés előtt 1-2 órával sózzuk meg, majd áztassuk hideg tejbe (ízlés szerint zúzott fokhagymát is adhatunk hozzá).
  3. A panírozást a klasszikus módon végezzük el – a húst mártsuk először átszitált lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
  4. A bepanírozott hússzeleteket helyezzük a felmelegített bő olajba (figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró), fedő alatt süssük 5 percig. Ezt követően fordítsuk meg és innentől fedő nélkül süssük további 5 percig a másik oldalát.
  5. A kisült húsokat ne papírtörlőre helyezzük, hanem sütőrácson csepegtessük le róluk a felesleges olajat – így a húsok megmaradnak frissnek és ropogósnak.
  6. Tálaljuk hasábburgonyával, burgonyapürével, esetleg rizzsel.
Fotó: 123rf.com

Oldalak