Tiramisu

A "tirami sù" olasz kifejezés átvitt értelmű jelentése a "dobj fel”, ami a desszert két koffeintartalmú összetevőjére utal: a presszókávéra és a kakaóra.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    5 tojás, szétválasztva
  • 200 g kristálycukor
  • 500 g mascarpone sajt
  • ¼ tk só
  • kb. 30 babapiskóta
  • 250 ml erős feketekávé
  • 200 g félédes fekete csokoládé, reszelve
  • 2 evőkanál (nem cukrozott) kakaópor

Elkészítés

Verjük fel a tojássárgáját cukorral, míg krémes állagú lesz. Óvatosan adjuk hozzá a mascarponéhoz. Verjük fel a tojásfehérjét pici sóval jó keményre, és adjuk hozzá a krémhez. Kanalazzunk egy réteget az ovális desszertestál aljára. A babapiskótákat rövid időre mártsuk be a kávéba, és rakjuk sorba a krém fölé. A piskótákat fedjük e krémmel és hintsük meg csokoládéval. Folytassuk a rétegeket, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön. Szórjuk meg csokoládéval és kakaóporral. Hűtsük a hűtőben legalább 3 óráig, mielőtt tálalnánk.

Próbáld ki a narancsos tiramisut is!

Fotó: grayline.com

Oldalak

Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...