Tengeri hangulat otthonra - Halkoktél garnélarákból és heringből

A tengerhez nem vagyunk túl közel, ám most egy finom ebéd erejéig odaképzelheted magadat mellé. A garnéla és a hering egy kifejezettem odaillő étel, azonban nem kell tenger mellett élned, hogy élvezhesd őket!

Hozzávalók (4 adag)

  • 20 dkg fiatal hering konzerv
  • 20 dkg mélyhűtött óriás garnélarák
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg karfiol
  • 15 dkg karotta
  • 1 közepes fej hagyma
  • ½ csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál borecet
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint

Elkészítés

A brokkolit és a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Sós vízben közepesen puhára főzzük, majd leöblítjük. A karottát megmossuk és hosszában csíkokra vágjuk, majd sós vízben szintén közepesen puhára főzzük. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A petrezselymet szintúgy.
Ha a garnéla előfőzött, csak felengedjük, ha nyers, akkor sós vízben megpároljuk. A heringet az üvegből kivéve lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. A páchoz az olajat összekeverjük az ecettel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a hagymával. Négy koktélos poharat kibélelünk salátalevéllel, majd a brokkolit, a karfiolt, a karottát és a halat szétosztjuk a poharakban. Ezek után leöntjük a páclével. Tálalás előtt fél órára tegyük hűtőbe.

Ezt is ajánljuk: Garnéla és kagyló alfredo-módra - Katt ide!

Fotó: whiteonricecouple.com; Leadkép: triple9productions.com

Oldalak