Recept

Sütőtökös gnocchi mandulás zsemlemorzsában - Ha a sós helyett édesre vágynál

Az iskolában az egyik kedvenc óráim éppen azok voltak, ahol a tésztakészítés alapjaival ismerkedhettünk meg. Imádtam magam gyúrni a gnocchit és utána már csak a fantáziám szabott határt annak, hogy mivel is ízesítsem az olaszok egyik kedvelt tésztafajtáját. Nemrégiben a férjem sós vacsorára, míg a fiúk inkább valami édességre vágytak, így született meg a két, merőben különböző gnocchis finomság. Legutóbb a brokkolis-csirkés változatot már elhoztam Nektek, most pedig kiegészítem a receptet az édes verzióval is.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Sütőtökös gnocchi mandulás zsemlemorzsában - Ha az édes változatot jobban kedveled

Hozzávalók

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 db tojás
  • 10 dkg ricotta
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg édesburgonya
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 10 g porcukor

Lépésről-lépésre

1. Sütőben puhára sütjük a sütőtököt és az édesburgonyát. Ha elkészültek, még melegen áttörjük egy krumplinyomóval, egynemű masszává keverjük és lehűtjük.

2. Hozzákeverjük a ricottát, egy tojást, majd a cukrot. Csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható, gyúrható, de még könnyű tésztát kapjunk. A gnocchik megformázáshoz hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú kígyókat készítünk a tésztából, és 1,5-2 cm darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk mindegyik tetejét, hogy a morzsa jobban meg tudjon tapadni a mélyedésekben. A megformázott gnocchikat hűtőbe tesszük a kifőzés előtt.

3. A morzsához egy felhevített serpenyőben vajat olvasztunk. Hozzáadjuk a mandulabelet, egy csipetnyi fahéjat és sót, majd rövid pirítás után a zsemlemorzsát is. Ha édesebb morzsát szeretnénk, cukrot is adhatunk hozzá.

4. Legalább ötszörös mennyiségű vízben kb. öt perc alatt kifőzzük a gnocchikat, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Egyszerre inkább kevesebbet tegyünk a vízbe, nehogy összeragadjanak. Ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére.

5. Egybeforgatjuk a mandulás zsemlemorzsával, majd porcukorral megszórjuk, zsályával díszítve tálaljuk.

Te is mindent megsózol? Kattints a következő oldalra és nézd meg, milyen tények és tévhitek kapcsolódnak az alapanyaghoz, amit mindannyian sokat használunk!

Fotó, leadfotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Nem csak a karrier, a magánéletük szempontjából is katasztrofális hónap vár rájuk.
Home&Design
Egy otthon lehet elegáns és időtálló, mégis friss és izgalmas – a profik megmutatják, milyen elemekkel tudod kiemelni, hogy ne olvadjon bele a megszokottba.
Sztárok
Katalin hercegné isteni stílusa folyamatosan formálódik, így nem csoda, hogy Vilmos herceg felesége idővel megvált néhány, egykor nagyon kedvelt darabjától.
Sztárok
A 80-as évek ikonikus sztárja, Beverly D’Angelo, most is képes meglepni a rajongókat: a legutóbbi Los Angeles-i bevásárlóútján olyan megjelenéssel tűnt fel, hogy sokan első pillantásra fel sem...
Lifestyle
Az állandó kísérőnkön, a Holdon olykor titokzatos fényvillanások jelennek meg. A tudósok sokszor ellentmondanak egymásnak, hogy ezt mi okozhatja.
Lifestyle
Bár a reklámok világától sokszor elkülönítjük a filmeket és sorozatokat, valójában a vászon és a képernyő régóta a marketing egyik legerősebb terepe.