Sült gesztenye: a tuti módszerem, amivel tökéletes lesz

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné ezt a különleges csemegét, a zimankós időszakban pedig még inkább előszeretettel fogyasztjuk. Ha otthon sütsz gesztenyét, akkor megosztom Veled az én titkos módszerem, amivel a z eredmény garantált.

Hozzávalók

  • 1 kg gesztenye
  • 1 l víz

Elkészítés

A sütés előtt fontos, hogy hosszabb időre a gesztenyéket beáztassuk vízbe. Ez lehet 2-3 óra, de ha időnk engedi, akkor egy egész éjszakán keresztül hagyhatjuk állni. Hogy minél könnyebb legyen őket kész állapotban megpucolni, ezért vagdossunk X-et az apróságokba és így tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Ez után fedjük le az egészet alufóliával, aztán mehet a sütőbe, 220 fokra, kb. 20 percre. Ha lejár az idő, vegyük le a fóliát és süssük anélkül még tovább 5 percig.

Az eredmény: tökéletes gesztenyecsapat. Egészségedre!

Gesztenyés finomságokért kattints a következő oldalra!

Fotó: Bbc.co.uk

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!