Sacher torta házilag? Bizony, nem lehetetlen! Sőt, egyszerűbb, mint gondolnád!

Úgy gondoltad, Sacher tortát csap cukrászdában érdemes venni, otthon pedig túl bonyolult lenne elkészíteni? Tévedsz! Egyszerűbb, mint gondolnád! Íme, a receptje!

Hozzávalók

A tésztához

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg rétesliszt
  • 7 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor

A töltelékhez

  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 ek víz

A mázhoz

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,2 dl víz

Elkészítés

A csokoládét gőzben olvasszuk fel, a margarint pedig keverjük habosra a vaníliás cukorral és 10 dkg porcukorral. A tojássárgákat, a felolvasztott csokit, valamint a maradék cukorral habbá vert tojásfehérjét adjuk apránként a margarinos masszához. Végül szitáljuk bele a lisztet és keverjük ezzel is össze. A tortaformát kenjük ki margarinnal, szórjuk meg liszttel és öntsük rá a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából egy óra alatt süssük készre. Készítsük el közben a tölteléket: egy kis vizet keverjünk el a baracklekvárral. Ha kihűlt a tortánk, vízszintes irányban vágjuk ketté és töltsük meg a töltelékkel. Készítsünk mázat: forraljuk fel a vizet a cukorral és a csokoládéval és simítsuk az egészet a tortára.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: bylelush.blogspot.com

Oldalak

Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.