Vargabéles - Az eredeti recept szerint

A vargabéles nem csak desszertként tökéletes, de fogyaszthatjuk ebédre, vagy akár vacsorára is. Nekünk már meg is jött az étvágyunk, ha neked is, akkor görgess lejjebb az eredeti receptért és készítsd el.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 csomag réteslap, vagy leveles tészta
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cérnametélt
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg
  • 1 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • olaj a lapok kenéséhez

Elkészítés

A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és félretesszük kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, villával kicsit összetörjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a két tojás sárgáját, ízlés szerint a mazsolát és alaposan összekeverjük. Egy külön tálba először a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, a túrós masszába beleforgatjuk. A teljesen kihűtött tésztát beletesszük a habos túrós masszába, majd ismét óvatosan összekeverjük.

Egy 30x20 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a réteslapot, úgy, hogy a tepsi oldalát is beborítsa, ezután lekenjük olajjal, majd ezt megismételjük kétszer, anélkül, hogy a harmadik réteslapra olajat kennénk. A három réteg réteslapra ráöntjük a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk. A töltelék tetejét befedjük réteslappal, majd olajjal bekenjük és ráhelyezünk egy második réteg réteslapot és szintén bekenjük olajjal. Végül ráhelyezzük a harmadik réteg réteslapot és a tetejét bekenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten (légkeveréses sütőben 160 fokon) 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálaláshoz szórjunk porcukrot a vargabéles tetejére, majd szeleteljük fel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is.

Fotó: pinterest.com

Oldalak

Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.
Lifestyle
A rizsfőzés után olyan, mintha csak egy koszos levet látnánk, ami általában a lefolyóban végzi. Ha viszont meglátod, mihez lehet kezdeni vele, kétszer is átgondolod, hogy kiöntsd-e!
Sztárok
A francia színész idén novemberben tölti a 89-et, friss fotót pedig már rég láthattunk róla, most azonban lánya, Anouchka a minap reggelizés közben örökítette meg legendás édesapját, a felvételt...