Recept

Retró recept, ami ma is megállja a helyét: így készül a tökéletes piskótatekercs

Ezt az ősrégi receptet még a nagyi is megirigyelné.

Piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 200 g baracklekvár

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük, míg a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A kemény habot óvatosan beleforgatjuk a cukros tojássárgájába úgy, hogy közben nem törjük össze. Ezután az átszitált lisztet finoman elkeverjük a tojásos masszában, a tésztát pedig végül egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Fontos, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, különben a tészta összeeshet. A piskóta akkor kész, ha egy tűt beleszúrva a tészta belseje nem ragad rá. Sütés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuhába vagy szilikonos sütőpapírba tekerjük, és hagyjuk kihűlni. Ha már teljesen lehűlt, kicsavarjuk a konyharuhából vagy a papírből, és megkenjük a lekvárral, majd ismét feltekerjük, de ezúttal már csak magát a piskótát. Tálaláskor szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

További két retró receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
A mindennapok során egyre többen igyekeznek lehetőség szerint más alternatívákkal helyettesíteni a hagyományos cukrot, ezzel azonban érdemes nagyon óvatosnak lenni!
Lifestyle
Eddig is mind tudtuk, hogy a testmozgás nagyon fontos egészségünk megőrzése szempontjából, de gondoltad volna, hogy az is sokat számít, a nap mely szakaszában is edzel pontosan?
Fashion&Beauty
A haj- és bőrápolás világában rengeteg csodaszerként emlegetett összetevővel találkozhatunk, ilyen a sokak szerint rendkívül hatékony ricinusolaj is.