Unod már a nehéz fogásokat? Ez a spenótos-fetás csirkemell neked is a kedvenced lesz!

Egy recept, amit garantáltan nem csak egyszer fogsz elkészíteni.

Spenóttal és fetával töltött, grillezett csirkemell

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 40 dkg csirkemell
  • olívaolaj
  • só, bors

A töltelékhez:

  • 20 dkg spenót
  • 5 dkg fetasajt
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A friss spenótot forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megpároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a kezünkkel alaposan kicsavarjuk belőle a vizet, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is. A fetát lecsepegtetjük, feldaraboljuk, a csirkemellfiléket megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, kiterítjük. Ha túl vastagnak ítéljük, fólia közé téve óvatosan, körülbelül 2-3 mm vastagságúra klopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, egyik felére egyenletesen eloszlatjuk a spenótos tölteléket, rámorzsoljuk a fetasajtot, megspricceljük olívaolajjal, a másik felét végül ráhajtjuk. Grillrácson vagy serpenyőben a tekercsek mindkét oldalát 10-10 perc alatt pirosra sütjük, és még melegen rizzsel vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

További két csirkemellből készült receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2