Tavaszváró tojásos nokedli – Egy olcsó, de fenséges étel a hó végére
Villámgyors fogás, amiért a gyerekek is odavannak.
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 db tojás
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 5 dkg vaj
- 1 tk só
- fejes saláta
Elkészítés:
Két darab tojást felverjük, és elkeverjük a vízzel, valamint a tejjel, a lisztet pedig hozzászitáljuk. Jól összedolgozzuk a masszát, a nokedlit sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, ha az apró galuskák feljöttek a víz felszínére. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, amire rátesszük a nokedlit, a maradék felvert tojást pedig a tésztához adagoljuk, miközben folyamatosan kevergetjük, és körülbelül 4 perc alatt készre főzzük. A még meleg ételt fejes salátával tálaljuk.