Tavaszváró tojásos nokedli – Egy olcsó, de fenséges étel a hó végére

Villámgyors fogás, amiért a gyerekek is odavannak.

Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk só
  • fejes saláta

Elkészítés:

Két darab tojást felverjük, és elkeverjük a vízzel, valamint a tejjel, a lisztet pedig hozzászitáljuk. Jól összedolgozzuk a masszát, a nokedlit sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, ha az apró galuskák feljöttek a víz felszínére. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, amire rátesszük a nokedlit, a maradék felvert tojást pedig a tésztához adagoljuk, miközben folyamatosan kevergetjük, és körülbelül 4 perc alatt készre főzzük. A még meleg ételt fejes salátával tálaljuk.

További két tojásos receptért lapozz!

Fotó: Pinterest

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!