Rakott kel recept

A rakott kel tökéletes választás lehet azoknak, akik szeretik a laktató magyaros ételeket.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 bögre rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg disznózsír
  • 3 dkg olvasztott libazsír
  • 2-3 kk pirospaprika
  • só, bors
  • 2-3 kk piros arany

Elkészítés

Az apró kockákra vágott hagymát 3 dkg zsíron megfonnyasztjuk, és rátesszük a darált húst. Addig pirítjuk, amíg egyenletesen el nem változtatja a színét. Ekkor megborsozzuk, teszünk rá 2-3 kávéskanál pirospaprikát és ugyanannyi piros aranyat. Jól elkeverjük, majd félretesszük.

A bögre rizsből pergős, száraz párolt rizst készítünk. A kelkáposztát leveleire szedjük, jól megmossuk, a vastag ereket hosszában félbevágjuk, majd lobogó forró vízben 2-3 percig blansírozzuk.

Egy jénai tál alját kibéleljük káposztával, majd arra egy réteg rizst teszünk, a rizsre egy réteg darált húst, és meglocsoljuk tejföllel. Ezután jöhet még egy ilyen réteg, majd a tetejére még egy réteg káposztát teszünk. Minden káposztarétegre 1-2 evőkanál olvasztott libazsírt locsolunk és megsózzuk. Lefedve, közepes meleg sütőben kb. 45 perc alatt elkészül. Az utolsó 5 perce levehetjük a tetőt, hogy szépen megpiruljon a teteje.

Ezt is ajánljuk: Káposztás tészta - Katt ide!

Fotó: network.hu

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!