Ketchup házilag - Egészséges és finom

A ketchupot gyakran illetik az egészségtelen jelzővel. Ha mi ennek ellenére szeretjük, és nem akarunk lemondani fogyasztásáról, akkor készítsük el otthon friss hozzávalókból.

Hozzávalók

  • 2 kg paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vörös- vagy lilahagyma
  • olaj
  • 1,5 dl almaecet
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • fél kk fahéj
  • fél kk fekete bors
  • 1 kk só
  • 1 ek mustár
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg barnacukor

Elkészítés

Mossuk meg a paradicsomokat, majd daraboljuk fel. Eztuán pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apróra és pirítsuk üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a paradicsomot is. Adjuk hozzá az összes fűszert, keverjük el jó alaposan, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább 45 percen át a keveréket. Ha letelt az idő, akkor passzírozzuk össze az egész keveréket és turmixoljuk össze. Ezután főzzük tovább a paradicsomlevet, amíg ketchupszerű nem lesz. Ha elkészült, akkor töltsük forró üvegbe a keveréket, majd helyezzük száraz dunsztba és legalább két napig hagyjuk állni.

Ezt is ajánljuk: Zsírégető paradicsomleves - Katt ide!

Fotó: diynatural.com

Oldalak

Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!