Püspökkenyér egyszerűen: nagyanyáink specialitása, ami nem hagy cserben
Ha azt hitted, hogy nehéz elkészíteni, mutatunk egy receptet, amivel bátran belevághatsz - szó szerint.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg durvára vágott dió
- 14 dkg mazsola
- 14 dkg aszalt gyümölcs
- 14 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
Püspökkenyér elkészítése
Az aszalt gyümölcsöket keverjük el a liszttel, olvasszuk fel a margarint, majd öntsük rá az előzőekre. A tojás sárgáját és a cukrot keverjük habosra és adjuk hozzá a tésztához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tésztába. Öntsük a masszát zsírozott, lisztezett őzgerincformába és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. Tegyük félre egy kis időre, de mielőtt teljesen kihűlne, borítsuk ki egy vágódeszkára. Szeleteljük fel és tálaljuk.