Óriási hazai siker - Magyar cukrászmester a legjobbak között

A magyar cukrász bekerült a legjobb olasz fagylaltmesterek közé - különleges, adalékmentes pisztáciás fagyival nyert.

Csak természetes alapanyagok

Fazekas Ádám fagylaltja 2021. december 2-án hozta el az első díjat a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, amit joggal nevezhetünk fagyik világbajnokságának. A “pisztácia gyümölcse” tarolt Rómában, a 2019-es európai döntőn, majd ezúttal Bolognában is. A magyar mesterről így elmondható, hogy hazai pályán körözte le az olaszokat. De mi teszi a fagyit ilyen különlegessé?

A tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi már csak azért is formabontó, mert teljesen természetes alapanyagokból készül, győzelme így egy új korszak kezdetét jelezheti a fagyikészítésben. Az édesség idén márciusban, Riminiben a Sigep expón is bemutatkozik, ahol a közönség szeme láttára fog elkészülni.

“Hatalmas visszaigazolás ez nekünk, egyúttal előrelépést is jelent az általunk képviselt irányzatban. A mi termékeink teljes mértékben naturálisak, nem használunk mesterséges aromákat és színezékeket, amik általában megtalálhatóak az élelmiszeriparban és a fagylaltban is” - mondja a mester, aki Világbajnokként bemutatót is tart majd a rangos eseményen.

Pisztáciás fagylalt hozta meg a sikert

Ehhez a szakembernek nem kell külön felkészülés, hiszen a gépek helyben lesznek megtalálhatók. A feladata, hogy lefőzze és lefagyassza a fagylaltot, a szószokat, majd a közönség szeme láttára díszítse és tálalja is az alkotást. Eközben pár szóban összegzi majd, a fagyi hogyan készül, mi miért és mikor kerül bele az alaplébe. Mindezt a vendégek mellett a világ minden tájáról származó fagylaltkészítők, szakmabeliek követik majd.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: Fazekas Ádám

Oldalak

  • 1
  • 2