Ha így készíted a lazacot, olyan lesz, mint a legjobb éttermekben - Kívül roppanós, belül omlós
A lazac elkészítése nem nagy ördöngösség, csak ismerni kell a titkát. Így készítsd el az egyik legegészségesebb halfélét.
Akár a legmenőbb éttermekben
Bár sajnos nem olcsó mulatság, a lazac elkészítését érdemes elsajátítani, hiszen kevés munkával tudunk nagyon finomat és egészségeset enni - akár egy sűrű hétköznapon is.
Bár elkészítése egyáltalán nem mondható bonyolultnak, sokan találkoztunk már kissé vízízű és nem túl bizalomgerjesztően kinéző sült lazaccal - és mint tudjuk, a drága étel leginkább az, amely a kukában végzi.
Így készítik a profik
Ahhoz, hogy a lazac bőre kellően ropogós, a belseje pedig finom omlós legyen (és ne a félig nyers rettenetet kapjuk), sütés előtt érdemes egy kicsit átpirítani.
Egy tűzhelyen és sütőben egyaránt használható edényben melegítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lazacot. A lazac mindkét oldalát süssük külön-külön 4-5 percig, majd egy konyhai fogó segítségével a széleit is pirítsuk át minden oldalon.
Ha a lazac szépen megpirult, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20-30 percig - a lazac méretétől függően. A tetejére tehetünk még egy kisebb kocka vajat, hogy az jól ráolvadjon a sütés során.
Tálaljuk ízlés szerint rizzsel, burgonyával vagy salátával, de tészták és főzelékek feltétjeként is megállja a helyét.