Milotai mézes grillázstorta recept - Magyarország mennyei tortája 2013

A tavalyi év almás máktortája hatalmas sikernek örvendt. Azonban a 2013-as „Magyarország tortája”, a rendkívül finom milotai mézes grillázstortának sem kell aggódnia emiatt. Mi eláruljuk, hogyan készítheted el otthon a szeretteidnek ezt a tortakülönlegességet.

Hozzávalók

Grillázs felvert

  • 3 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • 50 g dió grillázs (45g cukor, 26g durva dió) -> 165 °C-ig kell melegíteni, majd 5 mm vastagra nyújtani, és kézzel apróra törni.
  • 50 g liszt
  • 70 g pörkölt darált dió
  • 15 g olaj
  • 5 g vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja

Ropogós pralinékrém

  • 30 ml víz
  • 30 g cukor
  • 7,5 dkg darált dió
  • 25 g fehércsoki
  • 20 g karamellizált ostyatörmelék

Diós krém

  • 50 g tej
  • 60 g cukor
  • 50 g tojássárgája
  • 1 db citromhéj
  • 5 g vaníliás cukor
  • 20 g oldott zselatin (1 dl víz 15 g zselatin feloldva ebből mérjük ki)
  • 300 g tejszínhab
  • 120 g pörkölt és finomra őrölt dió

Mézes krém

  • 50 g tej
  • 80 g vegyes virágméz (minél sötétebb annál ízesebb)
  • 50 g tojássárgája
  • 15 g oldott zselatin
  • 200 g tejszínhab

Karamell-bevonat

  • 95 g cukor (karamellizálni-> 170 °C-ig melegítjük)
  • 150 g tej
  • 30 g vaj
  • 6 g keményítő (keményítőt feloldjuk a hideg vízben)
  • 12 g hideg víz
  • 10 g oldott zselatin

Diós-roppanós lap

  • 65 ml narancslé (frissen csavarva)
  • 65 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 75 g darált dió
  • 30 g liszt

Elkészítését a következő oldalon találod!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!