Mediterrán ízvilág - Pesto szósz házilag

A pesto egy igazán különleges íz világot képvisel: a mediterránt. Remekül feldobja a legegyszerűbb ételeket is, mint a pirítóst, vagy a tésztaféléket. Minden falat az olasz éttermek hangulatát idézi.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    3 dkg fenyőmag
  • 3 dkg parmezán

  • 1 csokor turbolya

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyemzöld

  • fél dl olívaolaj

Elkészítés

A fenyőmagokat, zsiradék nélkül, aranysárgára pirítjuk. A parmezánt lereszeljük, a fokhagymát megtisztítva, összevágjuk. A turbolya- és a petrezselyemleveleket megmossuk, majd finomra vágva összekeverjük a fenyőmagokkal, a parmezánnal és a fokhagymával. Ezután aprítógépben pépesítjük. Ha nincs aprítógép, habverő segítségével dolgozzuk simára, és várjunk, amíg homogén nem lesz. Az olajat szépen lassan adagoljuk hozzá. Ha kész, sóval ízesíthetjük.

Kóstold meg a paradicsomos pestót!

Oldalak

Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.