Paradicsomos pesto - Az olasz konyha remeke

Tésztákhoz és húsokhoz is kiváló mediterrán paradicsomszósz.

Hozzávalók:

  • olívaolajban eltett, napon szárított paradicsom
  • 1 hámozott friss paradicsom, vagy egy kis konzerv paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olíva olaj
  • 2-3 ek aprított dióbél
  • 1 ek balzsamecet
  • só, őrölt bors

Elkészítés:
Az olajban eltett szárított paradicsomokat csepegtessük le, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a hámozott és feldarabolt paradicsomot, vagy a paradicsom pürét, valamint a többi alapanyagot. A gép segítségével pépesítsük. Ez a mennyiség több alkalomra is elegendő, így érdemes a felesleget kis befőttesüvegbe tölteni, vagy lefaygasztani. Reszelt parmezán sajt illik hozzá.

Oldalak

Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.