Így ahogy van, elfogadnánk! Kukkants be te is a Konyhatündér konyájába!

Májusban indult és egészen július közepéig látható a TV2 és a FEM3 csatornákon EnniValó bloggerünk, Marton Adrienn új, szombatonként jelentkező gasztronómiai műsora; a Konyhatündér Marton Adrival. (x)

Gyerekjáték a főzés

A Konyhatündér célja, hogy megmutassa, miképp lehet a gyerekek segítségével, minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Adri és fiatal segítői, minden héten új helyszínre látogatnak, ahol játékos formában megismerkedhetnek az élelmiszerek származási helyével. Természetesen a közös főzés sem maradhat el, hiszen minden kalandtúra után, inspirálódva a látottakból, a gyermekek segítségével készítenek színes, kreatív ételeket, közben gyerekbarát tálalási tippeket is mutatva a nézőknek. A forgatásokról, hétköznapokról, és persze a gyönyörűen kialakított új konyhastúdióról Marton Adrival beszélgettünk.

Új műsor, új stúdió, ez ám a fejlődés. Hogyan telnek most a napjaid? Gondolom nagyon elfoglalt vagy.

Igen, ez így van. Minden reggel a stúdióban kezdek, és ha nem forgatunk épp, akkor a tartalomgyártással foglalkozom. Recepteket írok, főzök és természetesen fotózok, ráadásul most már egy olyan helyen, amire mindig is vágytam.

Ételfotósként gondolom nagyon fontos neked a környezet, amiben dolgozol.

Ez szakmai ártalom, igen. A konyha kialakításánál fontos volt az esztétikum mellett, a természetes anyagok használata, a letisztult felületek. Sokat keresgéltem konyhabútor gyártók között, míg megtaláltam az igazit. Az 50 éves gyártói múlttal rendelkező győri DanKonyhastúdió márka hitvallása, hogy bárki számára olyan konyhát alakítanak ki amelyek jobbak, mint amit az illető megálmodott, attól függetlenül, hogy a modern vagy éppen a vidéki stílus áll hozzá közel. Én személy szerint a modern, letisztult stílust szeretem ötvözni a naturális anyagokkal, amiben maximális segítséget kaptam, végül pedig tökéletes lett a végeredmény.

Az új műsorodban gyermekekkel főzöl. Nem aggódsz amiatt, hogy kárt tesznek a konyhában?

Egyáltalán nem, hiszen az osztrák gyártású bútorok nagyon jó minőségűek és időtállók. A gyerekek a forgatásokon igencsak aktívak tudnak lenni, de ebből a mai napig nem látszik semmi. A márka kiválasztása ezért is volt nehéz, hiszen több szempontra kellett figyelnem, de közösen a DanKonyhastúdió szerencsére sikerült megterveznünk egy gyerekbarát, meseszép helyszínt. Szerencsére nekik is szempont, ugyanúgy mint nekem, hogy a konyha nem bútorok egymás mellé pakolásából és egy tűzhelyről szól. Ez egy élettér, ahol öröm alkotni.

Akkor ez egy jól meggondolt, tudatos döntés a részedről. Ahogy elnézem a képeket, valóban csodálatosan néz ki az új konyhád és elég tágas is. Melyik a kedvenc elemed benne?

Tágasnak kellett lennie, hiszen egyszerre akár négyen-öten is vagyunk a konyhában a forgatásokon és ehhez bizony kell a hely. A kedvenc elemem? Hmm... Az egészet imádom, de ha választanom kellene akkor a konyhaszigetet választanám. Minden elfér rajta, sőt van hogy amíg főzök az egyik oldalon, addig a gyerekek felülnek a másik szélére és onnan nézik, mit csinálok. Vagy éppen ők segítenek például tésztát szaggatni.

Mivel az is fontos volt, hogy ne egy "steril” konyhában dolgozzak, hanem otthont is teremtsek a munkának, a DanKonyhastúdióval közösen megálmodtunk egy élő zuzmó falat is - amelyet bár növény, nem kell öntözni, hiszen a levegőben található nedvességből táplálja magát, - amit a gyerekekkel nagyon szeretünk. Szóval ez nem is egy sziget, hanem a konyhám szíve-lelke. Ezt szeretem a legjobban.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Végre megtudhatod, hogyan készíthetsz otthon francia sültkrumplit olyan tökéletesen ropogósra, mint az éttermekben!
Lifestyle
A nő azt állítja, hogy a kedvese titkos életet él, de a férj szerint ennek semmi alapja nincs. Vajon tényleg van oka a féltékenykedésre a feleségnek ilyen üzenetek után?
Fashion&Beauty