Két magyar hely is bekerült Európa legjobb pizzázói közé

Az egyik hely a top 10-ben végzett!

Ezek a legjobb pizzériák Budapesten

A Big 7 Travel nevű utazós oldal néhány nappal ezelőtt közölte az Európa legjobb pizzázóit rangsoroló listáit, amelyen legnagyobb büszkeségünkre két budapesti hely is szerepel.

A 15. kerületi Kemencés Pizza a toplista 46. helyén végzett. A szaklap leírása szerint a tészta tökéletesen ropogós, a nyúlós sajt alatt megbúvó hihetetlenül jó szószukért pedig minden ízlelőbimbód odáig lesz. Külön kiemelik még a picante szalámis pizzájukat.

A lista 8. helyére került a Digó Nápolyi Pizza. A szerző nemcsak Magyarország vagy Budapest, hanem egész Európa egyik legjobb pizzázójának nevezte a helyet. Többek között a gazdag ízeket, a vékonyra gyúrt tésztát és a hibátlan kiszolgálást is méltatta, valamint kifejezetten ajánlotta az ottani margarita pizzát.

A dobogó legfelső fokára egy rotterdami és koppenhágai helyet legyőzve nem meglepő módon a pizza őshazájának is számító olaszországi hely került, méghozzá a nápolyi L’Antica Pizzeria de Michele. A teljes listát itt lehet megtekinteni.

Ha azt gondoltad, hogy az angol királyi család mindig a palotában készült, legalább három fogásból álló lakomákat részesíti előnyben, akkor tévedtél. A gyorskaják csábításának ugyanúgy ők is engednek néha. Eláruljuk, mi II. Erzsébet királynő különleges kívánsága, melyik fűszer Katalin hercegné kedvence, és miből tud akármennyit megenni Meghan Markle.

Leadfotó: facebook.com/digopizza

Oldalak