Recept

Menzás kedvenc vodkával – Hegyi Barbara újragondolt paradicsomlevese

A paradicsomleves – pláne betűtésztával – az egyik legnagyobb kedvencünk volt a jó öreg menzás években. Nyáron sosem ehetünk elég levest – könnyű, laktató és nagyszerűen pótolja az izzadtsággal elveszített folyadékot. Hegyi Barbara színművésznő megmutatja nekünk, hogy kreativitását nem csak a színpadon éli ki – a gyerekkori kedvencet vodkával bolondítja meg a gasztronómiát szenvedélyesen szerető színésznő.

Vodkás, zelleres paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l paradicsomlé
  • 3 db paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kisebb zellergumó (levelével együtt)
  • 100 ml vodka
  • 2-3 ek Worcestershire szósz
  • 1 tk cukor
  • ízlés szerint frissen őrölt bors, só

Elkészítés:

  1. Egy edényben felhevítjük az olívaolajat. Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát, majd megdinszteljük az olajon.
  2. A zellergumót megtisztítjuk és kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a megdinsztelt hagymához.
  3. Forró, lobogó vízzel leforrázzuk a paradicsomokat, majd lehúzzuk a héjukat. A húsukat felkockázzuk.
  4. A paradicsomot a zeller zöldjével hozzáadjuk a hagymás zellergumóhoz.
  5. A levesalapot felöntjük paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, édesítjük, majd addig főzzük, amíg a zeller megpuhul.
  6. Vegyük ki a zeller zöldjét és turmixgépben vagy botmixerrel krémesítsük a levest.
  7. Keverjük bele a Worcestershire szószt és a vodkát.
  8. Tálaláshoz használhatunk szárzellert, illetve Tabasco szószt.

A klasszikus paradicsomleves receptjéért lapozz.

Fotó: 123rf.com
Forrás: Hegyi Barbara

Oldalak

Recept
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.