Mezze
A mezze a Közel-Kelet előétele: azokat az apró kis fogásokat nevezik mezzének, amelyek célja, hogy étvágyat csináljanak a főétkezés előtt. A libanoni mezzék sajátossága, hogy annyira bőséges és tápláló, hogy ezek a fogások akár főételként is megállják a helyüket. Létezik meleg és hideg mezze, a főszerepben azonban szinte mindkét variácóban a csicseriborsó, az olajbogyó, a joghurt, különféle sajtok és a padlizsán van, valamint ide sorolhatók még az olyan mártogatósok is, mint a hummusz, de a különböző saláták (bulgur, zöldség) is helyet kaphatnak a lepénykenyerek mellett
Fotó: Pinterest
Mezze
A mezze a Közel-Kelet előétele: azokat az apró kis fogásokat nevezik mezzének, amelyek célja, hogy étvágyat csináljanak a főétkezés előtt. A libanoni mezzék sajátossága, hogy annyira bőséges és tápláló, hogy ezek a fogások akár főételként is megállják a helyüket. Létezik meleg és hideg mezze, a főszerepben azonban szinte mindkét variácóban a csicseriborsó, az olajbogyó, a joghurt, különféle sajtok és a padlizsán van, valamint ide sorolhatók még az olyan mártogatósok is, mint a hummusz, de a különböző saláták (bulgur, zöldség) is helyet kaphatnak a lepénykenyerek mellett