Falafel
Meleg mezzének számít a falafel, amely gyakorlatilag egy sült zöldségfasírt, melynek alapja a csicseriborsó és a fokhagyma, valamint rengeteg fűszer: kömény, koriander, bors, chili, petrezselyem. Egyiptomban egyébként bab és csicseriborsó keverékéből készítik a kis falatokat, míg a Közel-Keleten, így Libanonban is csak az utóbbit használják a fasírt elkészítéséhez. Az biztos, hogy rengeteg recept és változat létezik, hiszen számos arab ország tekinti nemzeti ételének a falafelt, így bőven van miből válogatnunk, ha szeretnénk elkészíteni ezt az egyszerű mezzét.
Fotó: Pinterest
Falafel
Meleg mezzének számít a falafel, amely gyakorlatilag egy sült zöldségfasírt, melynek alapja a csicseriborsó és a fokhagyma, valamint rengeteg fűszer: kömény, koriander, bors, chili, petrezselyem. Egyiptomban egyébként bab és csicseriborsó keverékéből készítik a kis falatokat, míg a Közel-Keleten, így Libanonban is csak az utóbbit használják a fasírt elkészítéséhez. Az biztos, hogy rengeteg recept és változat létezik, hiszen számos arab ország tekinti nemzeti ételének a falafelt, így bőven van miből válogatnunk, ha szeretnénk elkészíteni ezt az egyszerű mezzét.