Libanoni aprósütemény - Egyszerű nyalánkság

Egy könnyedén elkészíthető arab finomság receptjét hoztuk el nektek, aminél garantáltan érvényes a mondás: megnyalod utána mind a tíz ujjadat!

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • Csipet só
  • Fél dl hideg víz
  • Porcukor
  • Őrölt fahéj
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés:
40 dkg lisztet, 30 dkg vajat vagy margarint egy csipet sóval és kb. fél dl hideg vízzel összegyúrunk. 1 óráig hideg helyen pihentetjük, majd diónyi darabokat tépünk ki belőle, és ezeket kis gömbökké formázzuk. Tepsibe egymás mellé rakjuk őket, és a közepükre az ujjunk hegyével mélyedéseket nyomunk.
Ezekbe porcukorral és őröl fahéjjal elkevert kb. 10 dkg darált diót halmozunk.
Előmelegített sütőben kezdjük el őket sütni közepes lángon, majd amikor pirulni kezdenek (ez kb. 10-15 perc után történik meg), 10 dkg kristálycukorból egy-két evőkanál vízzel főzött nagyon sűrű szirupot öntözünk mindegyikre. Elsősorban a diós részre csorgassuk, de nem baj, ha a tésztára is kerül belőle.
Ezután egy kevés ideig, kb. 5 percig még sütjük, illetve szárítjuk őket a sütőben.

Oldalak