Utazás a világ körül: íme a legmenőbb street foodok – Te hányat kóstoltál már?

Az utcán kapható gyorsételek meghódították a világot, nem véletlenül: meleg, friss és egyszerű finomságokról van szó, amiket menet közben is gyorsan elfogyaszthatunk.

Ízkavalkád

Minden országnak megvannak a maga jellegzetes ételei, egy-egy utazás során pedig az egyik legjobb dolog a konyhák kipróbálása, hogy megismerhessük az adott hely kulináris világát. A meleg és friss utcán kapható gyorsételek, azaz street foodok azok a finomságok, amelyek legtöbbször egyszerűek, mégis ízletesek, és menet közben gyorsan fogyaszthatók. Manapság azonban nemcsak utcai árusoknál szerezhetjük be a finomságokat, hiszen egy-egy étel annyira nagy népszerűségnek örvend, hogy már saját üzlethelyiséget is nyitottak az árusítására. A koronavírus-járvány korlátozásai jelenleg sajnos nem teszik lehetővé, hogy messzi tájakra utazzunk, és autentikus módon vásároljuk, majd fogyasszuk el a street foodokat, azonban jó hír, hogy a világ országainak kedvenceiből inspirációt nyerhetünk, és akár otthonunk melegében is kísérletezhetünk elkészítésükkel. Galériánkban mutatjuk a legjobb utcai ételeket a világ minden tájáról!

Szingapúr gasztronómiája a világ egyik legváltozatosabbja, hiszen az ország ételeiben felfedezhetünk a kínai, az indiai és az indonéz konyhára is jellemző ízvilágot. A kedvenc utcai ételek közé tartozik a sült sárgarépatorta, a hainani csirkés rizs, valamint a Hokkien mee nevű tésztaétel is, amelynek fő összetevője a sült garnélarák, valamint a sertéshús és a tojás.
Kattints a további képekért!

Olcsó, finom, szaftos és nagyon sajtos – jól hangzik, ugye?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!