Látványos és egészséges: mandulás pisztráng

A pisztráng igazán finom húsú hal, és ha konyhakészen vásárolod, alig lesz dolgod vele, ellenben az ízélmény maradandó.

Mandulás pisztráng

Hozzávalók:

  • 4 db pisztráng
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 2 szál kakukkfű (lehet 1 tk őrölt is)
  • 1 szál rozmaring (lehet 1 tk őrölt is)
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 3 ek olivaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés:

A pisztrángot alaposan megmossuk, leszárítjuk, kívül-belül sózzuk és borsozzuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk. A citromot meleg vízzel megmossuk, félbevágjuk. Az egyik felét vastag karikákra szeljük, a másik felének a levével pedig meglocsoljuk a halakat, kívül és belül. 7-8 deka vajat kisebb kockákra vágunk. A zöldfűszerekkel bekenjük a halak belsejét, beleteszzük a citromkarikákat és a vajat. A psiztrángokat 1 ek olajjal kikent tepsibe rakjuk és meglocsoljuk a maradék olajjal, valamint a borral. 180-200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Míg a halunk sül, eéksztjük a mandulát. A maradék 2 dkg vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, beledobjuk a mandulát és éppen csak átforgatjuk benne a magokat, amíg egy kis színt kapnak. Vigyázz, ezt kis lányhon csináld, különben megég. Ha a pisztráng megsült, szórd a tetejére a pirított mandulát, és már tálalhatod is.

Tipp: Tökéletes körete lehet a párolt répa, spárga, spenót, vagy vajon sütött, újburgonya is.

Két másik halreceptet találsz a következő oldalon.

Fotó: sbs.com

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...