Kukoricás mini-fasírt mártogatóssal
Van, hogy nincs kedvünk leülni az asztalhoz, és megebédelni. Ebben a tikkasztó hőségben szívesebben csipeget az ember lánya, miközben sütteti magát a napágyon, ezért érdemes magunk mellé készíteni egy kevés kukoricás mini-fasírtot mártogatóssal.
Hozzávalók
- 2 szelet szendvicskenyér
- 30 dkg konzerv kukorica
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg paradicsom
- 1 kg darált hús
- 2 tojás
- 1 csokor finomra vágott koriander
- olaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
Elkészítés
Először is, a kenyeret vágjuk kis kockákra, áztassuk bele vízbe, majd nyomkodjuk ki. a kukoricát csöpögtessük le, és vágjuk durvára. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk finomra. Végül a paradicsomot is tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A darált húst keverjük össze a kenyérrel, a kukoricával, a vöröshagyma felével, és a két tojással, majd ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával és korianderrel. A masszából nedves kézzel formázzunk kis golyókat, majd süssük ki őket forró olajban. Közben egy másik serpenyőbe forrósítsunk olajat, amin a maradék hagymát süssük üvegesre, és adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét, majd ízesítsük sóval és borral. Hagyjuk összeforrni, majd a golyók mellé tálaljuk.
Ha vegetáriánus ételre vágynál, készíts a mártogatós mellé cukkini fasírtokat!