Klasszikus madártej - Recept

A madártej egy könnyed finomság, amelyet minden évszakban jól esik fogyasztani. Máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 10 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 l tej
  • 1 vaníliarúd

A gombócokhoz

  • 15 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 l tej

Elkészítés

A tejet kezdjük el főzni a fele cukorral és a vaníliarúddal. Közben a cukor másik felét, a tojássárgáját és 2 kanál hideg tejet egy botmixer segítségével habosítsunk fel. A felforrt tejet vegyük le a tűzről, vegyük ki belőle a vaníliarudat, kaparjuk ki a magjait a tejbe, a többi részét eldobhatjuk. A tojássárgás masszát öntsük bele a tejbe, majd tegyük vissza kb. 5 percre a tűzhelyre. Ezután hagyjuk, hadd hűljön ki. A gombócokhoz a tejet a fehérjével és a cukorral tegyük fel főni. Kevergessük, majd ha teljesen elolvadt a cukor, vegyük le a tűzről, botmixerrel pedig verjük kemény habbá. Kanalakkal szaggassunk belőle gombócokat és tegyük az előbb elkészített édes tejbe. Lehűtve tálaljuk.

Ha Te is szereted a madártejet, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: flippenblog.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!