Karamellizált hagyma - Mind a 10 ujjad megnyalod utána!
Ezt a finom, karamellizált hagymát többféle módon is felhasználhatjuk, kiváló húsételek mellé, de tehetjük akár szendvicsekre és hamburgerekre is. Feltétlenül ki kell próbálnunk!
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 3 nagyobb vöröshagyma
- csipet só
- 1,5 dl zöldség alaplé
- 1 ek balzsamecet
- csipet só
- őrölt bors
Elkészítés
Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, tegyük bele a felaprított hagymát és sózzuk, borsozzuk. Fedjük le fedővel, közepes lángon 10-15 percig pároljuk. Ekkor vegyük le a fedőt és gyakori kevergetés mellett főzzük további 3-5 percig. Öntsük fel az alaplével és a balzsamecettel, majd addig főzzük, amíg el nem párolog róla a lé.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!