Karamellizált hagyma - Mind a 10 ujjad megnyalod utána!

Ezt a finom, karamellizált hagymát többféle módon is felhasználhatjuk, kiváló húsételek mellé, de tehetjük akár szendvicsekre és hamburgerekre is. Feltétlenül ki kell próbálnunk!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • csipet só
  • 1,5 dl zöldség alaplé
  • 1 ek balzsamecet
  • csipet só
  • őrölt bors

Elkészítés

Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, tegyük bele a felaprított hagymát és sózzuk, borsozzuk. Fedjük le fedővel, közepes lángon 10-15 percig pároljuk. Ekkor vegyük le a fedőt és gyakori kevergetés mellett főzzük további 3-5 percig. Öntsük fel az alaplével és a balzsamecettel, majd addig főzzük, amíg el nem párolog róla a lé.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: simplebites.net

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...