Izraeli lekváros fánk - Fenséges élmény
Egy finom lekváros fánknak ki ne tudna ellenállni? Receptünk segítségével otthonodba is elvarázsolhatod ezt a finomságot!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál élesztő
- 2 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- egy kevés reszelt narancshéj
- egy csipet só
- 2 db tojás
- gyümölcs lekvár
- porcukor
- fél dl olaj
Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben folyamatosan felfuttatjuk, majd a többi hozzávaló segítségével tésztát dagasztunk belőle. Olajjal kenjük be a cipó formára gyúrt tésztát, majd hagyjuk kelni maximum másfél órán keresztül. Ha ezzel megvolnánk, a megdagadt tésztát tetszőleges mennyiségű kis gombócra válasszuk szét. Helyezzük rá őket a sütőfóliával kibélelt tepsire, kenjünk rájuk olajat, és 15 percen keresztül süssük aranybarnára őket. Utána vegyük ki őket a sütőből, hagyjuk hűlni.
Fakanál nyelével fúrjuk kisebb lyukakat a gombócokra, így tudjuk majd beléjük tölteni a lekvárt. Porcukorral meghintve találjuk az édes csemegét.