Olcsó és finom - Kelkáposzta főzelék

Bár a káposzta egy eléggé megosztó étel, érdemes megkóstolni a főzelék változatát. Édeskés, kellemesen lágy íze sokakat magával ragadhat. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • egy közepes fej káposzta
  • 5 nagyobb burgonya
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • 1 mk. köménymag vagy fél mk. őrölt kömény
  • bazsalikom
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. olaj

Elkészítés
A megtisztított káposztának kivágjuk a torzsáját. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A zöldségeket nagyjából háromszoros vízben tegyük fel főni. Fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és felengedjük egy kevés vízzel, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ezután néhány percig forraljuk még.

Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk!

Próbáld ki a gombafőzelék receptünket is!

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.