Könnyen elkészíthető és ízletes - Saslik

A pálcikára egymás után feltűzdelt zöldség- illetve húsfalatkák népszerűsége nem véletlenül növekedett meg annyira. Egyszerű, de nagyszerű étel, melyet bárki elkészíthet. Az ízek harmóniája pedig mennyei!
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg gomba
- 30 dkg paradicsom
- 20 dkg lilahagyma
- 1 ek. olaj
- só
- bors
- bazsalikom
- majoránna
Elkészítés
A csirkemellet közepes méretű kockákra vágjuk. Elkészítjük a pácot: az olajban elkeverjük a fűszereket, és a húsokat ebbe helyezzük bele. 1 óráig a hűtőben, lefóliázva tároljuk. A megtisztított hagymát, gombát és paradicsomot kockákra vágjuk (ha kisméretűek a gombák, maradhatnak egészben is). Ha letelt az 1 óra, a húsokat kivesszük a hűtőből, és a zöldségekkel váltakozva, tetszőleges sorrendben pálcikákra tűzdeljük. Kiolajozott tepsiben, vagy grillen megsütjük. Nagyjából fél óra kell neki, de negyed óra után forgassuk meg őket.
Héjában főtt burgonyával és ketchuppal tálaljuk!




























