Így készíts otthon tökéletes sült gesztenyét

A hideg időben talán az az egyik legjobb, hogy tömérdek sült gesztenyét ehetünk. Akár az utcán veszed, akár otthon készíted el, biztosan nagyon jól fog esni, de tudjuk, hogy a házi a legfinomabb.

Hozzávalók

  • Gesztenye

Elkészítés
A készítés előtti nap áztassuk be a gesztenyéinket egy kis vízbe. Másnap mindegyiknek a héját vágjuk be x alakban. Egy kicsit még ezután is áztathatjuk, de nem feltétlen szükséges. A gesztenyéket tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd így a 200 fokos sütőbe. Kb. 20 percet kell sütni. Időnként azért rázogassuk meg a tepsit, hogy egyenletesen süljenek a gesztenyék. Ha letelt a 20 perc, vegyük ki őket.

Még melegen tálaljuk, és hagyjuk, hogy mindenki megpucolja magának a sajátját.

Ha valami krémesebbre vágysz, készíts gesztenyepürét!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!