Recept

Gesztenyepüré - Tejszínhabos csábítás

Kevesen vannak, akik ne szeretnék ezt a régi klasszikus desszertet. Azonban ha otthon készítjük el, sokkalta finomabb lesz, mint a legjobb cukrászdában.

Hozzávalók

  • 375 g pucolt, párolt gesztenye
  • 300 ml tej
  • 300 ml víz
  • 40 g kristálycukor
  • 75 ml víz
  • 1 csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • 60 g olvasztott vaj
  • 100 g natúr krémsajt

Elkészítés
Mielőtt elkezdenénk, minden gesztenyébe vágjunk x-eket egy kicsi, éles késsel. Tegyük a gesztenyéket egy tepsibe, öntsük le vízzel, majd 40 percre tegyük a sütőbe párolni. Amíg még meleg, könnyen le tudjuk szedni a héját, és kiszedni a fehér belsejét. A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, a vizet, majd fedő alatt, egy vaníliarúd kikapart belsejével puhára főzzük. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, de kb. egy óra. Ha megfőtt, akkor cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből. Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a sajtot, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Ezután turmixgépben pürésítjük a gesztenyét. Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 375 g pucolt, párolt gesztenye
  • 300 ml tej
  • 300 ml víz
  • 40 g kristálycukor
  • 75 ml víz
  • 1 csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • 60 g olvasztott vaj
  • 100 g natúr krémsajt

Elkészítés
Mielőtt elkezdenénk, minden gesztenyébe vágjunk x-eket egy kicsi, éles késsel. Tegyük a gesztenyéket egy tepsibe, öntsük le vízzel, majd 40 percre tegyük a sütőbe párolni. Amíg még meleg, könnyen le tudjuk szedni a héját, és kiszedni a fehér belsejét. A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, a vizet, majd fedő alatt, egy vaníliarúd kikapart belsejével puhára főzzük. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, de kb. egy óra. Ha megfőtt, akkor cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből. Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a sajtot, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Ezután turmixgépben pürésítjük a gesztenyét. Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Oldalak

Recept
Lifestyle
Olyan lehetőségek adódhatnak a Skorpió számára, amelyeket érdemes megragadnia. Napi horoszkóp.
Christmas
Úgy tűnik, Vilmos herceg, a walesi trónörökös már most formálja azt a jövőt, amelyben egyszer majd ő ül a királyi trónon – és ezzel együtt a karácsonyi hagyományokat is új szemmel nézi.
Sztárok
A néhai monacói hercegné odavolt a különböző sminktermékekért, amelyek kiemelték természetes szépségét. Ezek közül az egyik kedvence egy bizonyos rúzs volt, amit te is könnyedén beszerezhetsz,...
Lifestyle
A szilveszteri nagy virslifőzés előtt tisztába kell tenni ezt a kérdést, mivel az internet népe ezen kattog.
Fashion&Beauty
Ha még keresed a tökéletes bőrkabátot, akkor ne menj messzire: Letícia spanyol királyné megmutatja, milyen darabra érdemes lecsapnod!
Lifestyle
Karácsony előtt mindenki meg fogja rohamozni a boltokat, és te is több pénzt fogsz ott hagyni, ha nem figyelsz.