Recept

A legjobb húsvéti sonkát szeretnéd? Akkor idén csodás meglepetésben lesz részed

A sonkák előrendelésein, a kereskedelmi láncok igényein nem látszik a válság, hiszen az előző évhez képest jelentősen, csaknem tizedével nőtt a húsvéthoz kapcsolódó készítmények rendelése a Pápai Hús Kft.-nél. A növekmény legnagyobb részét ráadásul a hosszú hetekig érlelt, minőségi termékek adják. A húspiac óriási árhullámzásainak sajátos húsvéti meglepetése, hogy ezek a sonkák nem drágábbak, mint tavaly, mert még a sertésárak újbóli elszállása előtt készültek.

Szokatlan meglepetésben van részük a vásárlóknak

Az előző évet jelentősen meghaladó mértékű az igény a húsvétot megelőző hetekben az ünnepkörhöz kapcsolódó termékekre, hiszen mintegy 9 százalékkal több húsvéti húskészítményt rendeltek a kereskedelmi láncok a Pápai Hús Kft.-től. A megrendelések 92 százalékát már ki is szállította a kereskedőknek a cég, amelynek a sonkák a vezértermékei. A gyártás bővülését a keresletélénkülés mellett az elmúlt évek technológiai fejlesztései tették lehetővé.

Kedvező fejlemény az is, hogy a növekmény legnagyobb részét a minőségi, hosszú érlelésű termékek adják, ami azt mutatja, hogy a kereskedők ezekből a sonkákból várják a legnagyobb forgalomemelkedést – jellemezte az idei keresletet Szappanos Péter. A Pápai Hús Kft. ügyvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy az idén szokatlan meglepetésben van része a vásárlóknak a boltokban. Azt tapasztalhatják ugyanis, hogy a prémium minőségű, hosszú érlelésű sonkák nem lettek drágábbak, mint tavaly. Ennek az a magyarázata, hogy ugyan a költségeket döntően meghatározó élősertésárak óriásit növekedtek az elmúlt néhány hétben, ami fokozatosan kihat a hústermékek előállítására is, de a hosszú érlelésű sonkák még a kedvezőbb beszerzésű sertéshúsból készültek. A megdrágult alapanyag először a frisshús árában jelentkezik.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...