Recept

Spenótos-gombás lasagne: A tökéletes ebéd, amiből mindenki repetázni fog

Jobb, mint az eredeti verzió – ha nem hiszed, próbáld ki!

Spenótos-gombás lasagne

Hozzávalók:

  • 250 g szeletelt gomba
  • 200 g spenót
  • 300 g sajt
  • 6 friss lasagne lap
  • 4 ek reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a gombát és a kakukkfüvet, majd pároljuk az egészet pár percig, amíg a gomba puha nem lesz. Ezután dobjuk rá a spenótleveleket is és fonnyasszuk meg. Húzzuk félre a tűzről a serpenyőt, és keverjük hozzá a reszelt sajtot, valamint egy evőkanál reszelt parmezánt, valamint fűszerezzük sóval és borssal. Egy tepsi aljára oszlassuk el a spenótos keverék negyedét, fektessünk rá két tésztalapot, majd ismételjük ezt a folyamatot addig, amíg el nem fogy az összes tészta. A spenótos keverék utolsó negyede legyen a befejezés, erre jöhet a maradék parmezán, és már mehet is a sütőbe 35 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

További két lasagne receptért lapozz!

Oldalak

Recept
Sztárok
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. Az eseményen jelen volt Kulcsár Edina egykori szépségkirálynő is, aki immáron 10 éve, hogy megnyerte...
Lifestyle
Nem kell sokat aludni, és már Magyarországon is teljesen megváltozik az HBO Max. Megmutatjuk, hogy mire kell készülnöd!
Lifestyle
Gordon Ramsay anno tanította tésztát főzni az embereket, de lehet, hogy rosszul. Állítólag az olaszok sem használják a Michelin-csillagos séf módszerét.