Az üveges tormák többsége megbukott a Nébih húsvéti tesztjén

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 26 különböző üveges tormák vizsgáltak. 15 terméknél találtak hibákat.

Húsvéti tormateszt

Hamarosan húsvét, így egy, az ünnephez kapcsolódó szezonális élelmiszert tesztelt a Szupermenta - írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Hozzáteszik: a tavalyi sonkateszt után idén az üveges tormákra irányult a csapat figyelme. A vizsgált termékek közül 5 lengyel előállítóktól származott, 21 pedig magyar gyártású volt. A szakemberek elsősorban a kínálatban legnagyobb arányban jelenlévő, speciális ízesítés nélküli termékeket vizsgálták, és természetesen a csípős tormák sem maradhattak ki, így 8 üveg képviselte a Szupermenta teszten ezt a változatot.

A termékeket hagyományosan élelmiszerbiztonsági és -minőségi vizsgálatoknak vetették alá a szakemberek a Nébih laboratóriumaiban. Minden termék esetében megvizsgálták azok ólom-, kadmium-, összes cukor és rosttartalmát, továbbá a növényvédőszer-maradékok ellenőrzése és több tormánál az allergének vizsgálata sem maradt el. A termékek tartósítószer (szorbinsav) tartalmának vizsgálata ugyan még folyamatban van, de már az eddigiek alapján is elmondhatjuk: élelmiszerbiztonsági szempontból minden rendben a tormákkal.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2