Házmester stangli - Szalonnás finomság

A házmester stangli a tökéletes rágcsa filmnézéséhez, azonban, aki nagyon odafigyel az alakjára az keveset egyen belőle, hiszen nem igazán diétás.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 35 dkg liszt
  • 30 dkg főtt krumpli
  • 0,5-1 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás sárgája
  • 4 dkg vaj
  • só, bors
  • kömény
  • oregánó
  • sajt
  • szalonna

Elkészítés

A lisztet, a krumplit, a vízben feloldott élesztőt, a tojás sárgáját, a vajat és egy kevés sót összekeverjük, alaposan átgyúrjuk, és hagyjuk kelni. Miután megkelt, pizza alakúra nyújtjuk, és felcikkezzük. A szélére szeletenként sajtot, szalonnát, vagy bármilyen sós péksüteménybe illő finomságot teszünk, és feltekerjük kifli alakúra. Tojással megkenjük, fűszerezzük borssal, köménnyel, oregánóval, majd még tíz percig kelni hagyjuk. 180 fokos sütőben megsütjük.

Kóstold meg az ínycsiklandó tonhalkrémmel töltött tojást is!

Fotó: eppan.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!