Diabetikus túrógombóc

A cukorbeteg embereknek nem könnyű az életük, hiszen sok finomságról le kell mondaniuk a betegségük miatt. A következő ízletes ételből, azonban annyit ehetnek, amennyit csak szeretnének.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 3 tojás
  • 4 ek. + 2 ek. édesítőpor
  • 10 dkg gríz (búzadara)
  • 2 ek. vaj
  • 1 tk. citromhéj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • Canderel édesítőpor a szóráshoz

Elkészítés

A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, a 4 ek. édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 ek. vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter). A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk, és a forró vízbe tesszük. Kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék 1 ek. vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük. A tejfölt elkeverjük a maradék édesítőporral, a gombócokra öntjük, és megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk.

Tipp: A gombócok közepébe tehetünk 1-1 szem epret, és zsemlemorzsa helyett pirított dióban is megforgathatjuk.

Kóstold meg a diabetikus mézes szeletet!

Fotó: miavacsi.blogspot.com

Szólj hozzá Te is!