Házias ízek: Tyúkhúsleves

Ha szereted a házias ízeket, akkor készítsd el ezt az isteni tyúkhúslevest!

 

Összetevők:
0,5 kg csirke (comb és mell)
15 dkg sárgarépa
8 dkg fehérrépa
8 dkg zeller
3 dkg vöröshagyma
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
10-15 szem egész bors
ízlés szerint só, bors, Delikát8
 
Elkészítés:
Az előkészített húst megmossuk, 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Ha a főzővíz felforrt, szűrőkanállal leszedjük a tetejéről a habot. Kevés sót adunk hozzá és lassítunk a főzés erején, hogy csak gyöngyözve forrjon. Miközben a hús fő, megtisztítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és egészben hagyjuk.
 
Szedjük le a maradék habot a leves tetejéről, majd adjunk hozzá 10-15 szem egész borsot. A levesbe beletesszük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot is, ami még intenzívebbé, teltebbé teszi az ízeket. Ha minden jól megpuhult, kóstoljuk meg a levest, szükség esetén ízesíthetjük sóval, borssal, Delikáttal, de ekkor még kell rajta forralnunk egyet. A kész levest a tűzről levéve pihentessük 10-15 percig. A főtt zöldségeket, húst óvatosan vegyük ki a levesből. Merőkanállal, finom szűrőn keresztül szűrjük át a levest, hogy a lehető legtisztább legyen. A húst, zöldséget tálalhatjuk külön is, vagy a levesben visszaforrósítva. Kínálhatunk mellé külön megfőzött levestésztát.

Oldalak

Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár, új lehetőségek és inspirációk nyílnak meg a körömtrendeket illetően is, melyekből idén sem lesz hiány.
Sztárok
Clementine egyre jobban hasonlít az édesanyjára és külsőleg minden adottsága megvan ahhoz, hogy hamarosan a nyomdokaiba lépjen.
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.