Vendégváró falatok: csirke palacsintatésztában
Ha vendégeket vársz, de még nem tudod, mit készíts: íme egy tuti tipp, amelynek segítségével a hagyományos húsételek kedvelőit és az ínyenceket is biztosan leveszed a lábáról!
Hozzávalók
12 db sós palacsinta
1 nagyobb csirkemell
2 csirkecomb
5 dkg füstölt szalonna
kolbász
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Szalonna- és hagymaalapon pörköltet készítünk a csirkehúsból – zsírjára sütjük. A húst kicsontozzuk, ledaráljuk a lángolt kolbásszal együtt, s hozzáadjuk a tejfölt. A tizenkét darab palacsintából egyet félreteszünk, nyolc-kilenccel pedig egy tűzálló tálat úgy bélelünk ki, hogy a szélüket majd vissza tudjuk hajtani. A maradék palacsintát felvágjuk, összekeverjük a tejfölös hússal és beleöntjük a palacsintából készült fészkünkbe. Tetejére tesszük a félretett palacsintát, a széleket visszahajtjuk, végül ételünket megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben aranysárgára sütjük.
Tipp: Ha kerek tálban készíted el a receptet, a végén tortaként szeletelheted. A csirketorta-szeletet pár kanál tejföllel és petrezselyemmel díszítheted. Így nemcsak kiadós, de pompás küllemű étellel kínálhatod vendégeid!