Receptajánlatunk: Parajos lasagne marhahússal

Íme egy isteni recept, amely segítségével otthonodba varázsolhatod Olaszországot!
Hozzávalók 4-6 személy részére:
70 dkg darált marhahús
10 dkg reszelt sajt
30 dkg fagyasztott spenót levelek
50 dkg lasagne tészta
50 dkg mascarpone krém
2 db Knorr Marha Házias Levesalap
0,5 liter víz
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál margarin a tűzálló tál kikenéséhez
5 dkg (2 csapott ek) liszt
7 dkg (1 közepes fej) vöröshagyma
1,5 dkg (2-3 gerezd) fokhagyma
0,5 dkg (1mk) őrölt fekete bors
3 dkg (2 tk) só
Elkészítés:
Az étolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a kiengedett, kinyomkodott spenót leveleket, a zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, a sót és a lisztet.
Addig kevergetjük, amíg a liszt teljesen eloszlik a raguban, ezután felöntjük vízzel és hozzáadunk 2 db Knorr Marha Házias Levesalapot. Pár perc alatt alaposan összefőzzük. Kb. 5 perc elteltével hozzákeverjük a mascarpone krémet is. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, az aljára ujjnyi vastagon teszünk a raguból, majd ráhelyezzük a lasagne tésztalapokat úgy, hogy teljesen lefedjék a ragut, ezt követően rétegezzük: egy sor ragu, egy sor tészta. Arra figyeljünk, hogy az utolsó réteg ragu legyen. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 170 oC fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Forrón tálaljuk.




























